Sodelujmo

Structural Bodywork™

     

Structural BodyworkTM program je ustvarjen z namenom:

+ da spremeniš telesno držo v kateri se boš počutil/a sproščeno, samozavestno in brez odvečnih napetosti/bolečin,

+ da zaznaš kaj negativno vpliva na tvojo telesno držo in tvoje počutje ter se naučiš kako se temu izogneš,

+ da pridobiš boljše zavedanje svojega telesa in njegovega delovanja, kar bo pripomoglo k večjemu napredku ne glede na to s čim se ukvarjaš.

 

Če želiš izvedeti več o programu, in ali je sploh primeren zate, mi pošlji sporočilo za rezervacijo termina za posvet TUKAJ (klik)!

 

Drugi o programu Structural BodyworkTM:

"Kot plesalca me je vedno zanimala komunikacija, ki jo lahko izražamo skozi gib, z njegovo metodo Structural BodyworkTM pa se je izboljšala tudi komunikacija med menoj in mojim telesom.

Z navidez enostavnimi praksami in konstruktivnim pogovorom me je usmerjal, da sem izboljšal povezavo med posameznimi deli telesa, posledično opazno izboljšal telesno držo in se začel zavedati podpore telesa, ki ga omogoča homogeno sodelovanje med posameznimi sklepi in mišicami."

- Jan 

 

"Ko sva začela s procesom Structural BodyworkTM, mi je bilo predvsem všeč to, da so bile naloge, ki mi jih je na vsaki obravnavi dajal, prilagojene meni, mojemu stilu življenja in gibanju, ki ga že tako ali tako opravljam dnevno. Zaradi tega sem jih z lahkoto opravljala in posledično tudi videla rezultate.

Poleg tega, me je na vsaki obravnavi res podučil o tem kar sva počela, da se res počutim da bolje razumem svoje telo. Lahko bi rekla, da ga bolj slišim. Da precej hitreje zaznam, kdaj sem predolgo v določenem položaju. Da bolje čutim tla pod nogami, ter da ne diham več plitvo.

Zdi se mi, da začenjam bolje uporabljati potencial mojega telesa ter da ga vidim bolj kot povezano celoto. In preko procesa je bilo moje telo bolj “poravnano” bolečina v hrbtu pa je povsem izginila.

Dalibor še enkrat hvala."

- Barbara

P.S. Definitivno pa sem počutila po vsaki obravnavi vsaj 1cm višja, kar je za nekoga s 156cm neverjeten občutek. :) 

 

 

Na fotografijah, posnetih pred začetkom prvega in drugega srečanja ter pred in po tretjem srečanju (zaporedoma si sledijo od leve proti desni), je videti precej očitne spremembe v telesni drži ene izmed strank, ki je izkusila Structural BodyworkTM. Opaziti je predvsem večjo uravnoteženost med levo in desno stranjo telesa, kar pripomore tako k enakomernejši razporeditvi kakršnihkoli obremenitev na telo kot tudi k boljšemu izhodišču za bolj optimalno delovanje telesa.

To pomeni, da takšna sprememba zmanjša verjetnost različnih možnih preobremenitev, bolečin in poškodb, ob tem pa nam nudi več možnosti za učinkovitejše gibanje in delovanje vseh organskih sistemov.  

 

Model Structural BodyworkTM izhaja iz bogate več desetletne tradicije strukturne integracije in dela Ide Rolf, ki ga je kot njen učenec nadaljeval Tom Myers. Tom je po sodelovanju še z nekaterimi ostalimi, kot so Moshe Feldenkrais, Buckminister Fuller, Judith Aston, Emilie Conrad in različnimi učitelji borilnih veščin, izoblikoval celostno miofascialno strategijo, ki je uporabna tako med obravnavo gibanja kot tudi med manualno terapijo.

Danes je poznana pod imenom Anatomy Trains in opisuje miofascialne kontinuitete, ki se strukturno in funkcionalno medsebojno povezujejo. Ne povezujejo pa se zgolj med seboj, temveč se prepletajo tudi z ostalimi organskimi sistemi (notranji organi, kosti itd.), zato ima vsaka takšna obravnava globalen vpliv.

V prvi vrsti pa takšna obravnava nudi natančno gibalno diagnostiko in vpogled v trenutno stanje posameznika, kar omogoča optimalno izhodišče ne glede na to, ali se kot sredstvo za dosego določenega cilja v nadaljevanju uporabi manualno terapijo ali pa specifičen trening ("Gibalni coaching"). S tem vsak naslednji korak po diagnostiki pridobiva na vrednosti, saj zaradi delovanja z namenom odpravljanja vzrokov in ne zgolj posledic prihranimo čas in energijo.   


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.