Sodelujmo

Skrivnostni 5. element gibanja - #ogenj

Gibanje NI ZDRAVO. Vsaj ne kar tako samo po sebi, brez tega da bi upoštevali še kvaliteto in količino gibalnih aktivnosti. In čeprav je zdravje za nekatere povsem samoumevno, se mnogi nahajajo na trnovi poti polni frustracij kako le tega (ponovno) doseči.

Če se gibate ravno prav, in ne preveč, potem so obisk telovadnice, dvigovanje uteži, tek ter ostali športi odlična izbira kako izzvati vaš organizem, da bi postal še boljši in učinkovitejši.

AMPAK, če cel dan sedite, nosite neprimerno obutev, nimate ustrezne regeneracije ipd., potem je gibanje vse prej kot dobra izbira za vas – vsaj trenutno in v smislu brezskrbnega treninga in/ali ukvarjanja s športom.  

Nesmiselno je investirati v to, da smo zgolj dodatno obremenjeni. Dodatna obremenitev brez ustrezne kvalitete in brez upoštevanja primerne količine ustvari le možnost za bolečino ali celo povzroči (še večjo) poškodbo.

Zgolj počitek, masaža in/ali tretmaji bolečin (udarni valovi, laser, ultrazvok itd.), ki ne naslavljajo kvalitete gibanja zagotovo tudi ne bodo obrodili sadov.

Rešitev? Preden se lotite razmišljanja o tem kako le obremeniti določene strukture se bo pametno posvetiti iskanju ustrezne kvalitete gibanja. Enako bo smiselno storiti tudi pred obiski različnih tretmajev (blaženja bolečine).  

No, vsaj če si želite zdravja in brezskrbnega gibanja na dolgi rok.

Da bi to lažje dosegli ste vabljeni na delavnico na kateri bodo predstavljeni načini kako poiskati ustrezno kombinacijo kvalitete in količine gibanja (ognja) brez tega, da pregorite. S tem, ko boste vedeli več, boste lahko zahtevali in nenazadnje tudi dobili več – veliko več.

Na delavnici bomo odgovorili na sledeča vprašanja:

- Kakšna je optimalna kvaliteta in kvantiteta gibanja ter kje se trenutno nahajate vi?

- Kako bi lahko (še) izboljšali kvaliteto gibanja, da bi se lahko gibali učinkoviteje in z namenom, da bi se čim bolj izognili bolečinam ter poškodbam?

- Kako vaša trenutna kvaliteta in kvantiteta vplivata na ostale organske sisteme (prebavila, dihala, mišično-kostni sistem, fascialni sistem, živčni sistem, imunski sistem, limfni sistem, srce in žilje)?

- Kakšna je povezava med kvaliteto gibanja in kvaliteto našega življenja? Kako kvaliteta našega gibanja vpliva na naše možgane, fascialno tkivo, mišično tkivo, kosti?

- Kaj konkretno lahko naredite, če želite izboljšati kvaliteto vašega gibanja, bolje izkoristiti gibalni potencial in se gibati z manjšo verjetnostjo nastanka bolečin ali poškodb?

Skratka, če iščete odgovore na zgornja vprašanja vabljeni, da se nam pridružite na eni izmed prihodnjih delavnic, kjer bo obravnavan vpliv kvalitete gibanja (elementa ognja) na kvaliteto našega bivanja.

V dobri uri druženja bomo povezali modrosti vzhoda in izsledke zahodne znanosti ter kar je še pomembneje poiskali načine kako različna spoznanja umestimo v vsakdan sodobnega človeka.

Skozi praktične primere bomo na podlagi utemeljene teorije odgovarjali na vprašanja kako kar najbolje izkoristiti kvaliteto gibanja, da bi bili lahko kar najboljši pri tistem kar počnemo, ko smo gibalno aktivni, smo v službi, doma z družino ali uživamo prosti čas.

Vsak udeleženec bo poleg praktičnih usmeritev prejel še povzetek delavnice v PDF obliki, s katerim si bo lahko pomagal tudi po končani delavnici.

V želji po kar najvišji kvaliteti izvedbe delavnice je število mest omejeno na 10 udeležencev, zato je potrebna predhodna prijava na info@dalibor-todorovic.si

Dalibor Todorović 

Optimizacija gibanja | Pomagamo vam doseči maksimalni gibalni potencial

 

P.S. Delavnica »Skrivnostni 5. element gibanja - #ogenj« je 3. v ciklu 5-ih delavnic*, ki so preplet različnih znanj ter praktičnih izkušenj pridobljenih tekom sodelovanja tako s skupinami kot tudi s posamezniki, ki so želeli preseči gibalne omejitve in dvigniti (gibalne) sposobnosti na višji nivo.

Vsak udeleženec ima z udeležbo na posamezni delavnici priložnost spoznati del "skrivnosti 5. elementa gibanja", predvsem pa dobi vpogled v širši kontekst gibanja ter konkretna znanja, ki jih bo lahko uporabljal v vsakodnevnem življenju z namenom dviga kvalitete bivanja.

Termini izvedbe ostalih delavnic bodo znani naknadno, zato če bi se jih želeli udeležiti, vabljeni k spremljanju aktualnih novic na spletni strani (www.dalibor-todorovic.si) in objav na FB strani.

 

*

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zrak = optimizacija procesa dihanja

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zemlja = optimalna telesna drža

- Skrivnostni 5. element gibanja - #ogenj = izbira ustrezne gibalne aktivnosti

- Skrivnostni 5. element gibanja - #voda = kako doseči čim boljšo regeneracijo

- Skrivnostni 5. element gibanja - #eter = prepletanje elementov in optimalna kvaliteta gibanja


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.