Sodelujmo

Skrivnostni 5. element gibanja - #zemlja

Ste se kdaj spraševali kaj bi bil lahko vzrok temu, da ne izkoriščate vašega gibalnega potenciala v največji možni meri (pomanjkanje moči, gibljivosti, vzdržljivosti ipd.), se srečujete z bolečinami v sklepih in mišicah ter da ste se morda soočili celo s poškodbo?

Vzrok bi lahko pripisali vaši telesni drži, saj sta položaj in oblika kosti tista, ki z gravitacijo in elementom zemlje (podlago) usmerjata naše mišice in vezivno tkivo k bolj ali manj primernemu odzivu/delovanju. Na nek način nekaj podobnega kot se zgodi s suho rečno strugo, ko usmerja vodo po obilnejšem deževju.

Ne glede na to, ali vas morda omejujejo bolečine in/ali poškodbe, ali se pojavlja kakšna druga gibalna omejitev si verjetno želite, da bi našli način kako bi te omejitve lahko presegli.

Če ste že preizkušali nastale neželene situacije reševati s počitkom, prilagoditvami v načinu gibanja in/ali treniranja in jih niste uspeli popolnoma rešiti oziroma bi se jim želeli v prihodnje v kar se da velikem loku izogniti, vabljeni, da se nam pridružite na delavnici o optimalni telesni drži.

Na njej boste dobili odgovore na sledeča vprašanja:

- Kakšna je optimalna telesna drža in kakšna je vaša?

- Kako bi lahko (še) izboljšali telesno držo, da bi se lahko gibali učinkoviteje in z namenom, da bi se čim bolj izognili bolečinam ter poškodbam?

- Kako vaša trenutna telesna drža vpliva na ostale organske sisteme (prebavila, dihala, mišično-kostni sistem, fascialni sistem, živčni sistem, imunski sistem, limfni sistem, srce in žilje)?

- Kakšna je povezava med telesno držo in zemljo (podlago)? Kaj pa takrat, ko smo v zraku (tek, skoki ipd.)?

- Kaj konkretno lahko naredite, če želite izboljšati telesno držo, bolje izkoristiti gibalni potencial in se gibati z manjšo verjetnostjo nastanka bolečin ali poškodb?

Skratka, če iščete odgovore na zgornja vprašanja vabljeni, da se nam pridružite na eni izmed prihodnjih delavnic, kjer bo obravnavana medsebojna povezanost elementa zemlje (podlage) in telesne drže.

V dobri uri druženja bomo povezali modrosti vzhoda in izsledke zahodne znanosti ter kar je še pomembneje poiskali načine kako različna spoznanja umestimo v vsakdan sodobnega človeka.

Skozi praktične primere bomo na podlagi utemeljene teorije odgovarjali na vprašanja kako kar najbolje izkoristiti optimalno telesno držo, da bi bili lahko kar najboljši pri tistem kar počnemo, ko smo gibalno aktivni, smo v službi, doma z družino ali uživamo prosti čas.

Vsak udeleženec bo poleg praktičnih usmeritev prejel še povzetek delavnice v PDF obliki, s katerim si bo lahko pomagal tudi po končani delavnici.

V želji po kar najvišji kvaliteti izvedbe delavnice je število mest omejeno na 10 udeležencev, zato je potrebna predhodna prijava na info@dalibor-todorovic.si

Dalibor Todorović 

Optimizacija gibanja | Pomagamo vam doseči maksimalni gibalni potencial

 

P.S. Delavnica »Skrivnostni 5. element gibanja - #zemlja« je 2. v ciklu 5-ih delavnic*, ki so preplet različnih znanj ter praktičnih izkušenj pridobljenih tekom sodelovanja tako s skupinami kot tudi s posamezniki, ki so želeli preseči gibalne omejitve in dvigniti (gibalne) sposobnosti na višji nivo.

Vsak udeleženec ima z udeležbo na posamezni delavnici priložnost spoznati del "skrivnosti 5. elementa gibanja", predvsem pa dobi vpogled v širši kontekst gibanja ter konkretna znanja, ki jih bo lahko uporabljal v vsakodnevnem življenju z namenom dviga kvalitete bivanja.

Termini izvedbe ostalih delavnic bodo znani naknadno, zato če bi se jih želeli udeležiti, vabljeni k spremljanju aktualnih novic na spletni strani (www.dalibor-todorovic.si) in objav na FB strani.

 

*

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zrak = optimizacija procesa dihanja

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zemlja = optimalna telesna drža

- Skrivnostni 5. element gibanja - #ogenj = izbira ustrezne gibalne aktivnosti

- Skrivnostni 5. element gibanja - #voda = kako doseči čim boljšo regeneracijo

- Skrivnostni 5. element gibanja - #eter = prepletanje elementov in optimalna kvaliteta gibanja


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.