Sodelujmo

Skrivnostni 5. element gibanja - #voda

Imate občutek, da vaša (gibalna) učinkovitost, nivo moči, gibljivosti, vzdržljivosti ni na mestu, ki bi si ga želeli oziroma si ga zaslužite?

Se dnevno srečujete z bolečinami v sklepih ali prenapetih mišicah in se sprašujete, če se nastalo situacijo sploh da kako rešiti, saj je trenutni tempo življenja enostavno prenaporen za vas?

Morda je za to kriva kvaliteta vaših gibalnih aktivnosti, zahtevna služba, pritisk nadrejenih…

Morda celo kvantiteta gibalnega udejstvovanja in/ali previsoka pričakovanja družine in vaših bližnjih do vas…

Ali pa je pot do vaše rešitve potrebno iskati povsem nekje drugje…

Ne glede na to, ali se dnevno spopadate z vsemi prej naštetimi stresorji ali pa samo s katerim izmed njih, si verjetno želite čim prej znebiti nepotrebnega stresa, ki vam greni življenje.

Verjetno pa je vprašanje KAKO?

Brez smisla je takoj razmišljati o odpovedi, o vdaji v usodo in morda o tem kako bi lahko spet razočarali sebe ter svoje najbližje.

In čeprav vam je mogoče kdo celo svetoval, da storite ravno to in odnehate, obstaja veliko boljši način za odpravo vaših težav.

Večinoma so za spremembe na boljše dovolj že določene prilagoditve z namenom izboljšanja procesa regeneracije in strategij za soočanje s stresom.

Naš napredek se namreč ne zgodi med tem ko treniramo in delamo, temveč v času, ki je namenjen tišini, počitku, pozornosti in določeni stopnji permisivnosti.

Vseeno pa obstaja velika razlika med tem ali smo v tem obdobju aktivno udeleženi ali pa ostajamo le pasivni opazovalec.

Ali pustimo, da nas tok življenja med pasivnostjo potiska v mrtve rokave, v skale, drevesa in druge ovire ali pa se s tokom učimo plavati med njimi.

Da bi učinkoviteje plavali s tokom (proti toku vsaj dolgoročno tako ali tako ne gre), in da bi se čim manjkrat zaletavali v različne ovire, vabljeni na delavnico na kateri bodo predstavljeni nekateri učinkoviti načini soočanja s stresom in metode za izboljšanje procesa regeneracije.

Na delavnici bodo predstavljeni določeni odgovori na sledeča vprašanja:

- Kako naj bi bil organiziran proces regeneracije ter kje se trenutno nahajate vi?

- Kako bi lahko (še) izboljšali kvaliteto regeneracije, da bi se lahko gibali učinkoviteje in z namenom, da bi se čim bolj izognili bolečinam, morebitnim poškodbam in stagnaciji napredka?

- Kako vaša trenutna kvaliteta regeneracije vpliva na različne organske sisteme (prebavila, dihala, mišično-kostni sistem, fascialni sistem, živčni sistem, imunski sistem, limfni sistem, srce in žilje)?

- Kakšna je povezava med kvaliteto procesa regeneracije in kvaliteto vašega življenja?

- Kaj konkretno lahko naredite, če želite izboljšati kvaliteto regeneracije, bolje izkoristiti gibalni potencial in se gibati z manjšo verjetnostjo pojava bolečin, poškodb ter stagnacije?

Skratka, če iščete odgovore na zgornja vprašanja vabljeni, da se nam pridružite na eni izmed prihodnjih delavnic, kjer bo skozi prizmo procesa regeneracije (#voda) obravnavana medsebojna prepletenost le-te s procesom dihanja (#zrak), telesne drže (#zemlja) in gibanja (#ogenj).

V dobri uri druženja bomo povezali modrosti vzhoda in izsledke zahodne znanosti ter kar je še pomembneje poiskali načine kako različna spoznanja umestimo v vsakdan sodobnega človeka.

Skozi praktične primere bomo na podlagi utemeljene teorije odgovarjali na vprašanja kako kar najbolje izkoristiti proces regeneracije, da bi bili lahko kar najboljši pri tistem kar počnemo, ko smo gibalno aktivni, smo v službi, doma z družino ali uživamo prosti čas.

Vsak udeleženec bo poleg praktičnih usmeritev prejel še povzetek delavnice v PDF obliki, s katerim si bo lahko pomagal tudi po končani delavnici.

V želji po kar najvišji kvaliteti izvedbe delavnice je število mest omejeno na 10 udeležencev, zato je potrebna predhodna prijava na info@dalibor-todorovic.si

Dalibor Todorović 

Optimizacija gibanja | Pomagamo vam doseči maksimalni gibalni potencial

 

P.S. Delavnica »Skrivnostni 5. element gibanja - #voda« je 4. v ciklu 5-ih delavnic*, ki so preplet različnih znanj ter praktičnih izkušenj pridobljenih tekom sodelovanja tako s skupinami kot tudi s posamezniki, ki so želeli preseči gibalne omejitve in dvigniti (gibalne) sposobnosti na višji nivo.

Vsak udeleženec ima z udeležbo na posamezni delavnici priložnost spoznati del "skrivnosti 5. elementa gibanja", predvsem pa dobi vpogled v širši kontekst gibanja ter konkretna znanja, ki jih bo lahko uporabljal v vsakodnevnem življenju z namenom dviga kvalitete bivanja.

Termini izvedbe ostalih delavnic bodo znani naknadno, zato če bi se jih želeli udeležiti, vabljeni k spremljanju aktualnih novic na spletni strani (www.dalibor-todorovic.si) in objav na FB strani.

 

*

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zrak = optimizacija procesa dihanja

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zemlja = optimalna telesna drža

- Skrivnostni 5. element gibanja - #ogenj = izbira ustrezne gibalne aktivnosti

- Skrivnostni 5. element gibanja - #voda = kako doseči čim boljšo regeneracijo

- Skrivnostni 5. element gibanja - #eter = prepletanje elementov in optimalna kvaliteta gibanja


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.