Sodelujmo

Anatomy Trains in Training

Spoznajte se s specifičnim treningom miofascialnega tkiva in dvignite gibalno učinkovitost na povsem nov nivo!

Ne glede na to ali ste kondicijski trener, se ukvarjate s pilatesom, jogo, ste osebni trener, fizioterapevt, trener katere izmed športnih disciplin ali zdravnik, vam razumevanje 4-dimenzionalnega (prostor & čas) nevro-miofascialnega pristopa k gibalni funkciji zagotovo lahko pomembno pripomore pri gibalni diagnostiki in razvoju optimalne gibalne funkcije.

Anatomy Trains in Training temelji na Tom Myersovi ideji Anatomy Trains, ki miofascialne povezave vidi kot poti po katerih poteka izmenjevanje določenih nujno potrebnih informacij med različnimi telesnimi segmenti, s tem pa priložnost, da gibanje obravnavamo in razumemo celostno ter hkrati bolje razumemo obremenitev in sile, ki potekajo skozi posamezna področja. 

Z razumevanjem kako s sklepi vplivamo na napetost miofascialne mreže, ki je tudi pod vplivom nevro-mišičnih in refleksnih sistemov boste pridobili izjemno uporabne gibalne strategije za oblikovanje individualnih gibalnih programov namenjenih izboljšanju gibalne učinkovitosti.

+ Naučili se boste zaznavati neustrezno uporabo miofascialne mreže in vzpostavljati primerno ravnovesje, ki omogoča učinkovitejše gibanje z manjšo verjetnostjo nastanka preobremenitev in poškodb.

+ Naučili se boste kako oblikovati ustrezen, varen in efektiven vadbeni program.

+ Naučili se boste oblikovati kontrolirano dinamično stabilnost, ki je predpogoj za kar najvišji izkoristek moči in eksplozivnosti. Imeli boste priložnost, da spoznate zakaj je nujno potrebno statično stabilnost nadgraditi v dinamično stabilnost, če želimo izkoriščati maksimalni gibalni potencial.

V preteklosti se je večina rehabilitacijskih programov, vadb moči in kondicijskih treningov osredotočala na razvoj mišične moči in različnih dvigov, ki jih resda v naših življenjih občasno izvajamo, vendar sodobnejši pristopi uporabljajo skozi prakso preverjene, znanstveno podprte in učinkovitejše metode koriščenja miofascialnega tkiva.

Anatomy Trains in Training uporablja specifične gibalne naloge, ki vplivajo na 3-dimenzionalno miofascialno mrežo in upoštevajo tudi dimenzijo časa, saj te še ob upoštevanju točke fiksacije, nikakor ne smemo zanemariti, če se želimo gibati kar se da učinkovito. 

Torej, maksimalni izkoristek gibalnega potenciala brez poškodb je možen le z uporabo principov, ki predstavljajo bistvo miofascialnega treninga. Številni strokovnjaki in posamezniki na področju gibanja, ki že uporabljajo te principe so izjemno zadovoljni z rezultati, ki jih dosegajo.

Z udeležbo na delavnici, praktičnimi prikazi, skripto imate tudi vi priložnost biti med njimi. Razloženo je vse, od oblikovanja posamezne vaje, do oblikovanja celotnega vadbenega programa, predlogov ogrevanja pred in ohlajanja po določeni vadbeni enoti. Vse z namenom dviga gibalne učinkovitosti na nov, višji nivo, ne glede na to ali je vaš cilj povečanje gibljivosti, eksplozivnosti ali kontrole telesa.

Poleg tega vam bo postalo jasneje še kako pospešiti proces regeneracije, poskrbeti za optimalen nivo stresa in kako izbrati primerna hranila, ki bodo z usmerjenim gibanjem podpirala vaš gibalni razvoj.

 

Naslednje predvideni termini izvedbe 4-dnevne delavnice Anatomy Trains in Training:   

 

-> Zaenkrat ni predvidenih novih terminov.

 

 


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.