O meni

Kdo sem?

Sem Dalibor Todorović in pomagam tistim, ki si želijo preseči gibalne omejitve ter dvigniti (gibalne) sposobnosti na višji nivo.

Pri tem uporabljam ugotovitve znanstvenih izsledkov o gibanju in različna pedagoška znanja. Da ohranjam visok nivo prenosa teorije v uspešno prakso, se konstantno dodatno izobražujem.

Torej, vsa moja dosedanja znanja in izkušnje vam koristijo, če bi radi rehabilitirali poškodbo, delovali z namenom preprečevanja njihovega nastanka in/ali če je vaš cilj višja gibalna učinkovitost.

Dobro mi je poznano, kako se lahko počuti nekdo, ki se sooča z bolečino ali poškodbo. Kako veliko frustracijo lahko povzroči neuspeh po izdatnem vlaganju v neko specifično aktivnost, ko ne dosežemo rezultatov, ki si jih želimo ali zaslužimo.

Nenazadnje se s takšnimi občutki in frustracijami srečujem dnevno skozi privatni in poklicni aspekt svojega življenja.

Vse to me je pripeljalo do iskanja učinkovitih načinov za izražanje lastnega potenciala v največji možni meri ter do tega, da pomagam tudi ostalim, da postanejo močnejši, srečnejši in bolj zdravi.

 


 

Zaradi tega

 

1. sem pridobil uporabna znanja in izkušnje, ki koristijo, ko nekdo želi izboljšati gibalno učinkovitost ali preseči gibalne omejitve.

 

Kakšen je lahko vpliv neprimerne količine in kvalitete gibanja nam je verjetno vsem precej znano. Velikokrat takšnemu početju sledijo bolečine, poškodbe in druge omejitve. Zares jasno pa nam postane, kako smo bili v življenju zaradi tega omejeni, ponavadi šele, ko se teh omejitev rešimo. 

To so nekateri posamezniki, s katerimi sem sodeloval, ugotovili že takoj med prvim srečanjem.

Haris na primer, ki so mu delo za računalnikom in ostale vsakodnevne aktivnosti oteževale bolečine v hrbtu, vratu in ramenih. In to kar nekaj let, kljub mnogim neuspelim poskusom reševanja težav. Težko je dihal, spal in opravljal povsem preproste dnevne gibalne aktivnosti. Ko sva jih kasneje po 3 srečanjih praktično popolnoma odpravila, je spoznal povsem drugačno življenje od tistega, ki ga je bil vajen.

Po 3 srečanjih je do podobnih ugotovitev prišla tudi Teodora, ki so ji bolečine v prsnem delu hrbta in okoli lopatic preprečevale ohranjanje pozornosti in uživanje med igranjem inštrumenta in sproščenost med študijem več kot desetletje. Prav tako se je po vrsti neuspelih poskusov reševanja njene situacije sama prepričala, da je možno s ciljno usmerjenimi rešitvami relativno hitro in pomembno izboljšati določeno stanje, čeprav glede na preteklost in nestimulativne napovedi to ni nujno takoj vidno.

S programoma Structural Bodywork TM in Gibalni coaching posamezniki spoznavajo omejitve svoje telesne drže in preteklih gibalnih izkušenj ter hkrati dobijo konkretne usmeritve za njihovo reševanje.

Če vas zanima, kako programa lahko pomagata tudi vam in se želite z menoj pogovoriti na brezplačnem posvetu, kjer boste pridobili konkretne informacije, ki jih je možno uporabiti takoj, rezervirajte svoj termin TUKAJ;

 

2. že dolgo sodelujem z različnimi strokovnjaki, od zdravnikov, fizioterapevtov in psihologov do trenerjev različnih športnih disciplin, ki vam lahko poleg mene nudijo dodatno strokovno pomoč in podporo;

 

in

 

3. svoja znanja in izkušnje delim še z ostalimi strokovnjaki s področja gibanja in zdravja na predavanjih, seminarjih in delavnicah tako doma kot tudi v tujini.

 

Nekateri izmed njih so o meni dejali naslednje:

»Res super delavnica!« Matjaž

»Pohvala glede neusiljenega podajanja svojega razmišljanja in načina dela nam poslušalcem.« Monika

»Bilo je zelo prijetno in sproščeno, z veseljem bi obiskala še kakšno delavnico, saj bi o fasciah rada vedela več.« Tea

»Zelo sem vesela, da sem se udeležila te delavnice. Všeč mi je bil tvoj pristop do udeležencev in vse pohvale za ves vložen trud, tako na delavnici, kot po končani le tej. Želim ti uspešno pot še naprej in upam, da se še kdaj srečamo.« Irena

»Čestitam za dobro organizacijo delavnice, profesionalni odnos in sistematičen prenos znanja na druge!« NN

»Super razumljivo predavanje!« Nika

»V veselje mi je bilo priti na predavanje in te spoznati. Si zelo profesionalen in prijeten sogovornik.« Marta

»Dalibor, čestitke. Si res mojster in veliko uspehov še naprej.« Primož

 


 

V želji po najvišji kvaliteti storitev svoja znanja kot že rečeno redno dopolnjujem in sem v stiku poleg strokovnjakov tudi z raziskovalci, saj praktična spoznanja želim preverjati še z znanstvenimi metodami dela.

Skratka, si morda tudi vi želite izvedeti, kje so vaše gibalne omejitve in spoznati, katere so tiste možnosti, s katerimi bi jih lahko presegli?

 

Ste morda kot

a) Haris in preživite večino časa sede ali zaradi dela ter načina življenja vztrajate dlje v kakšnem drugem statičnem položaju? Ste morda vsakodnevno podvrženi ponavljajočim se gibom?

b) Teodora, ki je sicer ob njenem delu in študiju gibalno precej aktivna, vendar se je več kot desetletje po več neuspelih poskusih reševanja težav vseeno soočala z neželenimi gibalnimi omejitvami in bolečinami?

Ali

c) pa ste vrhunski športnik, morda strokovnjak na področju gibanja in zdravja, ki ga zanima, kako še izboljšati gibalno učinkovitost in preseči gibalne omejitve?

 

Si želite višje kvalitete gibanja in življenja?

 

Rezervirajte termin za brezplačni posvet (TUKAJ), na katerem boste izvedeli:

+ kako lahko presežete gibalne omejitve in dosežete višjo gibalno učinkovitost z individualnim programom gibalnih nalog, z vzpostavitvijo optimalnega režima spanja in prehranskih navad,

+ kako je možno izboljšati vaš proces regeneracije in s tem zmanjšati možnost za nastanek različnih preobremenitev ter poškodb,

+ kako uporabiti vdih in izdih oziroma proces dihanja z namenom, da izboljšate svoje gibalne sposobnosti, zmanjšate nivo stresa in utrujenosti,

+ kako najti optimalno gibalno strategijo za določeno gibalno nalogo, ki bo maksimizirala vaš uspeh in ob tem pomembno zmanjšala možnost napak, ki vas lahko stanejo neželenih poškodb,

+ kako z manualnim delom hitro doseči opazne spremembe v telesni drži in kako lahko to izboljša vašo gibalno funkcijo.

 


 

In za konec, da se razume. Nisem nekdo, ki vam bo operiral naprimer poškodovan meniskus ali katero koli drugo poškodovano strukturo, v kolikor je operacija potrebna. Ne bom vam dajal nasvetov o taktični pripravi na tekmo ali pa vam zagotavljal, da se boste zgolj z mojo pomočjo rešili morebitne depresije s katero se soočate.

Če potrebujete pomoč pri tem, vam z veseljem priporočim vrhunske strokovnjake (zdravnike, trenerje športnih disciplin, fizioterapevte, psihologe, psihoterapevte), s katerimi sodelujem in se na to spoznajo.

Verjamem pa, da vam z mojimi znanji in izkušnjami znam pomagati, da po operaciji v začetku prilagodite vaše gibanje na način, da omogočite poškodovanim tkivom čim boljšo regeneracijo, zatem pa tudi, da ponovno in čim hitreje dosežete optimalno gibalno funkcijo.

Da vam znam pomagati tudi pri tem, da učinkoviteje upoštevate in izvajate taktične zamisli vašega trenerja, če se morda ukvarjate s športom, saj tekom sodelovanja bolje spoznate svoje potrebe in morebitne omejitve gibalnega aparata ter načine kako bi se jih dalo preseči.

Da s ciljno usmerjenimi gibanji dosežemo želeno ravnovesje hormonskega delovanja in živčnega odziva, kar vas vodi do tega, da se boste uspešneje soočali s stresom, z morebitno depresijo ali katerim koli izmed drugih podobnih stanj.  

Torej, lahko vam pomagam, da prilagodite vaše gibanje na način, da zmanjšate možnost za nastanek poškodb, dvignete gibalno učinkovitost in maksimalno izkoristite vaš gibalni potencial. V primeru, da pa potrebujete dodatno pomoč se po nasvet lahko kadarkoli obrnem na sodelavce ali pa vam ponudim možnost, da se direktno z njimi posvetujete kar sami.

Prepričan sem, da se vse prej omenjeno da doseči kljub temu, da živimo znotraj sodobnega sveta in sodobnega načina življenja z zahtevnimi delavniki, stresnimi službami, družinskimi življenji in drugimi različnimi vlogami, ki jih imamo kot posamezniki.

Verjamem, da lahko skupaj rešimo marsikateri izziv, v kolikor pristopimo na način, da je vsako sodelovanje komunikacija med dvema inteligentnima sistemoma.

 

Pošlji sporočilo za rezervacijo termina za posvet! (klik)

 

»Ne hodi pred mano, saj ti mogoče ne bom mogel slediti. Ne hodi za mano, ker te lahko izgubim. Ne hodi pod mano, saj te lahko pohodim. Ne hodi nad mano, ker mi lahko postaneš pretežak. Hodi z mano, ker sva si enaka.«

Albert Camus 

 

Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.