Sodelujmo

Skrivnostni 5. element gibanja - #zrak

Dnevno vdihnemo in izdihnemo okoli 20.000x. Kljub temu, da se na element zraka težko naslonimo, ga vseeno nikakor ni smiselno zanemariti. Ste morda kdaj pomisli kakšen potencial in vpliv ima sam proces dihanja na vaše življenje?

Glede na število izvedenih ponovitev se verjetno lahko strinjamo, da ogromen. Če je vaše dihanje učinkovito, se lažje izognete marsikaterim nevšečnostim kot so naprimer:

- slabša funkcionalna sposobnost od želene in/ali pričakovane,

- nespečnost,

- anksioznost,

- slabša dihalna kapaciteta,

- kronična utrujenost ipd.   

Torej, ali veste oziroma ali bi radi izvedeli:

- Kako dihate in ali je vaše dihanje učinkovito?

- Kako bi lahko dihali (še) bolje in kako bi proces dihanja obrnili čim bolj sebi v prid?

- Kako trenutne dihalne navade vplivajo na delovanje vaših ostalih sistemov (prebavila, mišično-kostni sistem, fascialni sistem, živčni sistem, imunski sistem, limfni sistem, srce in žilje)?

- Kakšna je povezava med dihanjem in telesno držo ter kako jo s primernim dihanjem lahko spremenimo?

- Kaj konkretno lahko naredite, če obstaja želja po spremembi proti višji učinkovitosti dihanja, manj napetostim v vratu, ramenih, hrbtu, boljši prebavi, boljši regeneraciji, boljšemu športnemu rezultatu in nasploh proti boljšemu zdravju in zadovoljstvu v življenju?

Skratka, če iščete odgovore na zgornja vprašanja vabljeni, da se nam pridružite na eni izmed prihodnjih delavnic, kjer bo obravnavan element zraka.

V dobri uri druženja bomo povezali modrosti vzhoda in izsledke zahodne znanosti ter kar je še pomembneje poiskali načine kako različna spoznanja umestimo v vsakdan sodobnega človeka.

Skozi praktične primere bomo na podlagi utemeljene teorije odgovarjali na vprašanja kako kar najbolje izkoristiti proces dihanja, da bi bili lahko kar najboljši pri tistem kar počnemo, ko smo gibalno aktivni, smo v službi, doma z družino ali uživamo prosti čas.

Vsak udeleženec bo poleg praktičnih usmeritev prejel še povzetek delavnice v PDF obliki, s katerim si bo lahko pomagal tudi po končani delavnici.

V želji po kar najvišji kvaliteti izvedbe delavnice je število mest omejeno na 10 udeležencev, zato je potrebna predhodna prijava na info@dalibor-todorovic.si

Dalibor Todorović 

Optimizacija gibanja | Pomagamo vam doseči maksimalni gibalni potencial

  

P.S. Delavnica »Skrivnostni 5. element gibanja - #zrak« je prva v ciklu 5-ih delavnic*, ki so preplet različnih znanj ter praktičnih izkušenj pridobljenih tekom sodelovanja tako s skupinami kot tudi s posamezniki, ki so želeli preseči gibalne omejitve in dvigniti (gibalne) sposobnosti na višji nivo.

Vsak udeleženec ima z udeležbo na posamezni delavnici priložnost spoznati del "skrivnosti 5. elementa gibanja", predvsem pa dobi vpogled v širši kontekst gibanja ter konkretna znanja, ki jih lahko uporablja v vsakodnevnem življenju z namenom dviga kvalitete bivanja.

Termini izvedbe ostalih delavnic in razkritja celotne skrivnosti bodo znani naknadno, zato če bi se jih želeli udeležiti, vabljeni k spremljanju aktualnih novic na spletni strani (www.dalibor-todorovic.si) in objav na FB strani.

 

*

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zrak = optimizacija procesa dihanja

- Skrivnostni 5. element gibanja - #zemlja = optimalna telesna drža

- Skrivnostni 5. element gibanja - #ogenj = ustrezna izbira gibalne aktivnosti

- Skrivnostni 5. element gibanja - #voda = kako doseči čim boljšo regeneracijo

- Skrivnostni 5. element gibanja - #eter = podrobneje o prepletanju elementov in optimalna kvaliteta gibanja


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.