Zgodbe, ki jih pišemo skupaj - Barbara

"Daliborja sem spoznala povsem po naključju, vendar sem res vesela, da sta se najini poti križali.

Večino svojih dni namreč preživim v pisarni za računalnikom, kjer se “zviram” na stolu da bi mi bilo bolj udobno, ali pa popolnoma zamrznem v kakšnih pozicijah in niti ne opazim, da mojemu telesu pozicija res ne ustreza. Po šestih letih takega dela, so se mi počasi začele kazati posledice.

Bolečina v zgornjem delu hrbta v predelu lopatic (ter v rami in vratu) je predvsem v zadnjem letu postala zame vsakdanja. 

Septembra sem se znašla na točki, ko me je bolečina začela omejevati pri drugih dejavnostih.  Zjutraj se nisem več zbudila brez nje, in že samo misel na gibanje mi je povzročala anksioznost o tem kaj bo -> “če naredim danes jogo me bo spet močno bolelo cel teden”.

Na mojo srečo sem približno vedela s čim se ukvarja Dalibor, in sem ga kar tako na Instagramu (@dt_dalibortodorovic) pocukala za rokav.

Že pri uvodnem posvetu mi je bolečina močno popustila. Pomagal mi je uvideti, da lahko že z enostavnim gibanjem sprostim in krepim predel lopatic. In pa seveda z “magičnim” pritiskom na točko na vratu mi je razbremenil bolečino v lopaticah, ki je bila v zadnjih mesecih neprestano prisotna. Kasneje, ko mi je predstavil Structural Bodywork TM sem sicer ugotovila, da ni čarovnik, ampak da je res dober v temu kar počne.

Ko sva začela s procesom treh zaporednih obravnav, mi je bilo predvsem všeč to, da so bile naloge, ki mi jih je na vsaki obravnavi dajal, prilagojene meni, mojemu stilu življenja in gibanju, ki ga že tako ali tako opravljam dnevno. Zaradi tega sem jih z lahkoto opravljala in posledično tudi videla rezultate.

Poleg tega, me je na vsaki obravnavi res podučil o tem kar sva počela, da se res počutim da bolje razumem svoje telo. Lahko bi rekla, da ga bolj slišim. Da precej hitreje zaznam, kdaj sem predolgo v določenem položaju. Da bolje čutim tla pod nogami, ter da ne diham več plitvo. Zdi se mi, da začenjam bolje uporabljati potencial mojega telesa ter da ga vidim bolj kot povezano celoto. In preko procesa je bilo moje telo bolj “poravnano” bolečina v hrbtu pa je povsem izginila.

Dalibor še enkrat hvala."

- Barbara

P.S. Definitivno pa sem počutila po vsaki obravnavi vsaj 1cm višja, kar je za nekoga z 156cm neverjeten občutek. :) 

 

 

*Naslovna slika je zgolj simbolična in naključno izbrana, medtem ko so omenjeni rezultati plod načrtnega dela in učinkovitih ter večkrat preverjenih strategij, ki so bile vseeno individualno prilagojene tako Barbarinim željam, omejitvam kot tudi ciljem.

Morda strokovna pomoč pri načrtovanju, izvedbi in/ali spremljanju napredka na poti proti zasledovanju katerega izmed (gibalnih) ciljev, zanima tudi tebe?

Pošlji sporočilo za rezervacijo termina za posvet! (klik)


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.