Zgodbe, ki jih pišemo skupaj - Nika

Nika je še ena izmed tistih, ki so s pomočjo mojih navodil trenirali doma, še preden je bilo to praktično določeno z zakonom.

Preberi si kaj ji je kljub temu uspelo doseči.

"Srečanja pri Daliborju so mi pomagala na način, da me je usmeril na sam začetek procesa spreminjanja telesnega in duševnega stanja. Šele ko začneš na začetku in to tudi osmisliš, si proaktiven za spremembo. 
 
Na Daliborja sem se obrnila v času hudih napadov tesnobe, ki so tedaj postali moja stalnica življenja ter ponavljajoče se bolečine v rami, ki je posledica stare poškodbe. V nekaj srečanjih mi je podal osnove dihalnih tehnik (Oxygen Advantage) ter vaj za ramo (Gibalni coaching), ki pa so predstavljala odlično izhodišče za delo na sebi (na svojem telesu), podkovano tako teoretično kot praktično.
 
Vsako vajo je podprl z bogatim teoretičnim znanjem in mi tako kot uporabnici programa zelo plastično prikazal njen namen, dodano vrednost ter osnove razumevanja biomehanike in biokemije. Ker sem sama velik pristaš znanstvenih dejstev, to daje veliko kredibilnost njegovemu delu. Nič ni 'kar tako', vse ima določen namen, ki vodi do zastavljenega cilja.
 
Veliko prednost vidim v individualnem pristopu ter v sprotnem beleženju napredka preko google dokumentov. Enormno mi je pomagalo tudi gradivo o zastavljanju ciljev, ki sem ga do sedaj uporabila tudi na drugih področjih, ne le v smislu gibalnih/telesnih ciljev (konkretno v službeni sferi). 
 
Izpostavila bi še, da pri delu nisem dobila občutek 'coachinga', pač pa bolj 'znanstvenega mentoriranja'  - če se izrazim drugače - gre za prenos strokovnega znanja iz mnogoterih področij, ki pripomorejo k boljši dobrobiti uporabnika.
 
Nekaj srečanj mi je dalo odličen vzvod, ki je uporaben v življenju na sploh. Z največjim veseljem lahko povem, da je mi je tudi Daliborjev program pomagal pri tem, da sem premagala do sedaj najtežje življenjsko obdobje in se od njega povsem poslovila, kar je zares enkraten občutek in sem na to tudi zelo ponosna.
 
Tesnob ni več, bolečino v rami sem z rednimi vajami odpravila, prav tako pa mi je bistveno bolj jasno kako tesno je povezana naša psiha s fizičnim telesom. 
 
Hvala Dalibor!"
 
Nika

 

*Naslovna slika je zgolj simbolična in naključno izbrana, medtem ko so omenjeni rezultati plod načrtnega dela in učinkovitih ter večkrat preverjenih strategij, ki so bile vseeno individualno prilagojene tako Nikinim željam, omejitvam kot tudi ciljem.

Morda strokovna pomoč pri načrtovanju, izvedbi in/ali spremljanju napredka na poti proti zasledovanju katerega izmed (gibalnih) ciljev, zanima tudi tebe?

Pošlji sporočilo za rezervacijo termina za posvet! (klik)


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.