Delavnica "Fascialni trening"

15.12.2017

Trening, ki pomembno vpliva na višjo učinkovitost gibanja in na preprečevanje preobremenitvenih poškodb!

Vabljeni na delavnico »Fascialni trening«

Večina poškodb in bolečin, s katerimi se srečujemo v kontekstu gibanja, se pojavlja ravno na vezivnem oziroma t.i. fascialnem tkivu. Skakalno koleno, tekaško koleno, golfski komolec, teniški komolec, trn v peti, vnetje ahilove tetive in struktur ramenskega obroča ter bolečine v vratnem in ledvenem delu hrbtenice so samo nekatere izmed omejitev, ki nam lahko preprečijo nemoteno gibanje ali nadaljevanje procesa treninga.

Poleg tega, da nas poškodba ali bolečina  lahko oddalji od optimalno izvedenega gibanja in treninga, pa nas kvalitetno fascialno tkivo ne le varuje pred poškodbami, temveč tudi zagotavlja več moči, vzdržljivosti in gibljivosti. Dokazano je, da nam fascialno tkivo v nekaterih primerih prispeva okrog 50 odstotkov izražene sile. To pomeni, da fascialnega treninga, v kolikor želimo gibanje brez poškodb in bolečin ter z višjo gibalno učinkovitostjo, nikakor ne gre prezreti. Se strinjate?

Vse tiste, ki vas zanima, kako teoretična spoznanja umestiti v prakso, vabim na 4-urno delavnico, kjer bodo predstavljeni principi »fascialnega treninga«Teoretična podlaga bo podprta s praktičnimi primeri in idejami, s katerimi boste lahko že z naslednjim treningom pričeli izkoriščati prednosti tovrstnega treninga.

Delavnica bo ponovno izvedena pomladi 2018 ali prej v primeru, da bi bilo nanjo v določenem terminu prijavljenih vsaj 11 kandidatov.

PRIJAVA NA DELAVNICO

Delavnica je primerna za:

 • TRENERJE IN ORGANIZATORJE VADBENIH PROGRAMOV, ki svojim strankam želijo zagotoviti maksimalen napredek;
 • FIZIOTERAPEVTE, ki pri delu s svojimi pacienti uporabljajo gibanje kot del procesa zdravljenja ali preprečevanja morebitnih poškodb;
 • ZDRAVNIKE, katere zanima kurativa in preventiva s konzervativnimi postopki zdravljenja oziroma z gibanjem;
 • ŠPORTNIKE, ki bi želeli bolje razumeti svoje omejitve in bi jih zanimali tudi načini preseganja teh omejitev ter doseganje boljših rezultatov;
 • POŠKODOVANE, ki se soočajo s poškodbo ali poškodbami in iščejo načine kako jih odpraviti;
 • IN VSE TISTE, KI SE GIBAJO NA KATERIKOLI NAČIN ter bi radi dvignili kvaliteto njihovega početja (rekreativni športniki, udeleženci različnih vadbenih programov, zaposleni z željo po učinkovitih in varnih prilagoditvah na delovnem mestu, …).

Izvedeli boste:

 • kaj je in kje se nahaja vezivno oziroma fascialno tkivo,
 • zakaj in kje vse lahko izkoriščamo prednosti fascialnega tkiva,
 • kaj sploh je fascialni trening,
 • kako se lotiti načrtovanja takega treninga, ki nam bo zagotovilo uspeh,
 • zakaj gibalnim testom le določenega področja (kot je npr. Thomas test) ne gre zaupati, dokler jih ne postavimo v kontekst kompleksnega področja človekovega gibanja, ki ima neskončno variacij,
 • na kaj moramo biti pozorni med izvedbo fascialnega treninga,
 • kako v praksi izgleda fascialni trening (ideje, praktični predlogi in priporočila),
 • kako se lotiti nadzora procesa treninga da bomo napredovali v želeno smer,
 • kako objektivno oceniti napredek,
 • odgovor na vaše že vnaprej postavljeno vprašanje v kontekstu fascialnega treninga, za katerega do zdaj še niste našli primerne obrazložitve. Vsak izmed udeležencev ima namreč priložnost, da že ob prijavi na delavnico postavi eno vprašanje, na katerega mu bo znotraj časovnih okvirov, skupinske dinamike in drugih omejitev delavnice tudi odgovorjeno.

V želji po zagotavljanju čim višje kvalitete delavnice in aktivnega sodelovanja udeležencev je število mest omejeno. Prijavljenih bo prvih 20 kandidatov, ki bodo poslali prijavo na elektronski naslov info@dalibor-todorovic.si in hkrati poravnalo kotizacijo. Ob prijavi poleg vašega imena in priimka prosim napišite še s čim se ukvarjate (zdravnik, trener, fizioterapevt, športnik, rekreativni športnik, …) in vašo telefonsko številko (uporabljena bo zgolj v namen obveščanja v primeru morebitnih nenadnih sprememb delavnice) ter vprašanje, na katerega do zdaj še niste našli odgovora pa bi ga radi na delavnici našli. Priložite še potrdilo o plačilu kotizacije (v kakršnikoli obliki). Zaradi praktičnega dela predlagam, da na delavnico pridete v udobnih oblačilih.

Kotizacija: 57 €; študenti 47 € (dokazilo o statusu študenta pošljite ob prijavi preko E-pošte – slika veljavne študentske izkaznice z obeh strani). 

Gotovinska plačila niso mogoča, zato prosim, da kotizacijo poravnate z nakazilom na TRR.

Podatki za nakazilo: SI56 0700 0000 1848 231, račun odprt pri Gorenjski banki; Dalibor Todorović s.p., Kropa 19, 4245 Kropa; namen plačila »fascialni trening«.

Kot omenjeno šele poravnane obveznosti potrdijo vašo prijavo.

Zadnji rok za prijavo je do zapolnitve mest.

PRIJAVA NA DELAVNICO

 

Za vsa dodatna pojasnila sem dosegljiv na telefonsko številko +386 (0)41 633 439 ali prek e-pošte na naslovu info@dalibor-todorovic.si.

 


Želite biti obveščeni o aktualnih treningih, novicah, seminarjih in delavnicah?

Prijavite se na e-novice.