Zgodbe, ki jih pišemo skupaj - Haris Ćoralić

"Moje ime je Haris Ćoralić in sem se že 2 leti in pol, skoraj 3, soočal s težavo, in sicer z bolečinami v desni prsni mišici, zadnjem zgornjem delu hrbta, ki tudi sevajo v vrat ter ramo.

Poskušal sem razne metode, kitajska medicina, KT taping, razne masaže, zdravnikova mnenja ipd., vendar je vse bilo le začasno in nekako utišano za 14 dni, nato se je samo stopnjevalo do te mere, da 14 dni nisem spal vsega skupaj 2 uri na noč zaradi mravljincev v roki, psihe in bolečine v desni prsni mišici.

Prišlo je že do te mere, da sem postajal čedalje bolj depresiven in nejevoljen, zato sem se s pomočjo žene in moje trme odločil za korak naprej in kontaktiral Daliborja.

On me je najprej potolažil (kar mi je v tistem trenutku še največ pomenilo, kajti mislil sem, da je stvar precej hujša, kot jo je videl on sam), nato pa mi je predlagal Structural Bodywork ™.

Začela sva meni sicer nesmiselno pri samem stopalu, ampak se je izkazalo, da je res kot je dejal Dalibor vse povezano, nato nadaljevala z dihalnimi vajami (Oxygen Advantage) in šele proti koncu na tisto točko, kjer je mene zares bolelo. Ampak kot rečeno, izkazalo se je, da je vse skupaj povezano, kajti stvar je delovala!

Med terapijami sem se naučil mnogo stvari, ena izmed glavnih je ta, da se ne odrečem svojim hobijem (delo za računalnikom, sedenje,…) ampak telo prilagajam mojim potrebam. To pomeni, da še vedno opravljam isto delo, vendar sem to prilagodil tako, da se redno gibljem, pretegujem, pijem vodo in DIHAM.

Najbolj zanimivo je to, da človek nikoli nima časa za sprehod, razgibavanje na delovnem mestu, 10 minut počitka v smislu osredotočanja na globoko dihanje, dokler te telo ne prisili v to (kot mene, da nisem mogel spati ipd.).

Skratka v tej terapiji sem se naučil, da poslušam svoje telo in preden je že tako daleč, da je bolečina neznosna, jo sprejmem in odpravim, včasih tudi do te mere, da je enostavno ni več, kot tudi to, kako pomembno je dihanje in razgibavanje.

Opazil sem tudi, da manj jemljem svoja zdravila za astmo in precej boljše spim. Svoje življenje sem dosti spremenil, vendar moji hobiji in veselje do računalnika ostaja, bolečina je le znak, da tudi telo potrebuje svoj počitek."

- Haris

 

*Naslovna slika je zgolj simbolična in naključno izbrana, medtem ko so omenjeni rezultati plod načrtnega dela in učinkovitih ter večkrat preverjenih strategij, ki pa so bile vseeno individualno prilagojene tako Harisovim željam, omejitvam kot tudi ciljem :).

Morda strokovna pomoč pri načrtovanju, izvedbi in/ali spremljanju napredka na poti proti zasledovanju katerega izmed gibalnih ciljev, zanima tudi tebe?

Pošlji sporočilo za rezervacijo termina za posvet! (klik)


Želiš izvedeti kako izboljšaš fizično in kognitivno zmogljivost?

Prijavite se na e-novice.