Piškotki in zasebnost

Obvestilo o piškotkih

Uporaba piškotkov

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

Kaj je piškotek ?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Prenese se preko brskalnika pri prvem obisku spletne strani in ko se naslednjič vrnete na stran z istega računalnika, tablice ali telefona, lahko brskalnik preveri, ali je piškotek z naslovom spletne strani shranjen.

Brskalnik uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj na spletno stran. To omogoča spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko tudi temu ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

Prednosti piškotkov

Ob uporabi istega računalnika ( tablice ali telefona ) in brskalnika so piškoti zelo uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim potrebam in načinu brskanja. 

Piškotki, ki jih uporablja naše spletno mesto, so zabeleženi v spodnji tabeli. Lastni piškotki so piškotki, ki jih naša stran potrebuje za delovanje. Ti piškotki niso namenjeni zbiranju vaših osebnih podatkov ali katerih koli drugih podatkov preko katerih bi vas lahko prepoznali pri ponovnem obisku. Kot taki ne zahtevajo vaše eksplicitne privolitve za namestitev in jih namestimo ne glede na to, če se strinjate z namestitvijo piškotkov ali ne. Piškotki za spremljanje statistike obiskanosti prav tako namestimo brez vaše izrecne privolitve. Ponudnik spremljanja statistike je Google preko storitve Google Analytics. Podatki o analitiki se pred pošiljanju Google-u anonimizirajo, prav tako pa ne dovolimo dostopa do podatkov osebju Google-a. Ostali piškotki so piškotki tretjih strani. Teh ne nameščemo dokler se ne strinjate z njihovo namestitvijo. 

Piškotek   Opis   Ponudnik    Rok trajanja 
PHPSESSID   Ohranja podatke o brskanju in omogoča boljše in lažje delovanje spletne strani   Lastni piškotek   Ena ura
_ga, _gat   Pomaga spremljati obiskanost spletnih strani in način uporabe, da lahko spletne strani še izboljšamo.   Google    Dve leti (_ga),
10 minut (_gat)
pnv_agree_cookies   Ohrani informacijo o seznanjenosti s piškotki in zasebnostjo   Lastni piškotek   Eno leto
_utma, _utmb, _utmc, _utmt_player, _utmz, player, vuid   Omogoča ogled Vimeo video vsebin   Vimeo (preko domen player.vimeo.com in vimeo.com)   Dve leti (_utma),
Pol ure (_utmb),
Do konca seje (_utmc),
10 minut (_utmt_player),
Pol leta (_utmz),
Eno leto (_player),
Dve leti (vuid)
bt2, vc, di2, dt, loc, ssc, ssh, sshs, uid, uit, uvc, lang   Piškotke namesti ponudnik vtičnikov za deljenje vsebin preko socialnih omrežjih Addthis   Addthis (preko domene addthis.com)   Dve leti (di2, loc, uid, uvc, vc),
En mesec (dt)
Kdt, external_referer, auth_token, _twitter_sess, _ga, _gat, guest_id, remember_checked_on   Piškotke namesti Twitter. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Twitter.   Twitter (preko domene twitter.com)   Od do konca seje do deset let
Csm, datr, fr, locale, p, c_user, lu, presence, s, xs, csm, pl, sb   Piškotke namesti Facebook. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Facebook.   Facebook (preko domene .facebook.com)   Do konca seje (p, presence),
Dva meseca (c_user, csm, fr, pl, s, xs),
Dve leti (datr, lu, sb)
Apisid, consent, hsid, nid, otz, sapisid, sid, ssid   Piškotke namesti Google. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Google Plus.   Google (preko domene apis.google.com)   Od konca seje do 22 let
Account_chooser, apisid, consent, gaps, hsid, lsid, nid, otz, sapisid, sid, ssid, _utma, _utmz   Piškotke namesti Google. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko socialnega omrežja Google Plus.   Google (preko domene accounts.google.com)   Od konca seje do 2 leti
Apisid, consent, hsid, login_info, nid, pref, sapisid, sid, ssid, visitor_info1_live, ysc, _ga, dkv, pr5vL.resume    Piškotke namesti Youtube. Potrebujejo se za funkcionalnost deljenja vsebin spletnih strani preko spletnega mesta Youtube.   Youtube (preko domene youtube.com)   Od konca seje do 22 let

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če si želite ogledati vaše trenutne nastavitve glede nameščanja piškotkov v vaš brskalnik ali želite vaše nastavitve spremeniti, kliknite tukaj.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

 

 

Obvestilo o zasebnosti

S prijavo na e-novice, poslanim povpraševanjem ali prijavo na seminar/delavnico omogočite podjetju Dalibor Todorović, S.P., Kropa 19, 4245 Kropa, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovani osebni podatki bodo obdelovani v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Uradna in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju je Dalibor Todorović, dosegljiva na elektronskem naslovu: info@dalibor-todorovic.si.

Obdelava podatkov:

Vaši osebni podatki so zbirani le, če je to nujno potrebno.

S prijavo na e-novice se strinjate, da so o vas zbrani osebni podatki, ki ste jih posredovali ob prijavi. Osebni podatki, ki so zbrani so ime, priimek in elektronski naslov.

Če želite oddati povpraševanje ali se prijaviti na seminar/delavnico, boste naprošeni za ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in naziv podjetja. Osebni podatki so potrebni zaradi tega, da vam lažje podam odgovor oz. ponudbo na vaše povpraševanje oz. za izvedbo naročene storitve.

Namen:

Osebni podatki so zbrani v skladu za namenom, za katerega ste jih posredovali. Posredovani osebni podatki ne bodo uporabljeni za drug namen.

Pravna podlaga:

Osebni podatki so zbrani na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

Uporaba osebnih podatkov:

Osebni podatki bodo uporabljeni izključno za namen, zaradi katerega ste podatke posredovali.

Shranjevanje podatkov:

Posredovani osebni podatki ob prijavi na e-novice, se bodo hranili do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.
Vsi ostali osebni podatki v okviru pogodbenega sodelovanja so hranjeni v skladu z veljavno zakonodajo.

Posredovanje osebnih podatkov:

Osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam in ne bodo javno razkriti, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki prav tako ne bodo posredovani v tretjo državo ali organizacijo.

Vaše pravice:

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@dalibor-todorovic.si ali po pošti na naslov:

Dalibor Todorović, S.P.
Kropa 19
4245 Kropa

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju Dalibor Todorović, S.P. ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Želite biti obveščeni o aktualnih treningih, novicah, seminarjih in delavnicah?

Prijavite se na e-novice.