Sodelujmo

Fascialni trening

V primeru, da ste se kdaj spraševali naslednje:

 • Kako izboljšati gibalno učinkovitost?
 • Kako delovati z namenom preprečevanja in odpravljanja različnih preobremenitev oziroma poškodb?
 • Kako vzpostaviti primerno ravnovesje med strukturo (telesna drža) in gibalno funkcijo (biomehaniko), da kar najbolje izkoristimo vse organske sisteme?
 
Vabljeni, da se udeležite 8-urne delavnice “Fascialni trening”*. Teoretična podlaga bo podprta s praktičnimi primeri in idejami, s katerimi boste lahko že z naslednjim treningom pričeli izkoriščati prednosti tovrstnega treninga.
 
*Trening, ki pomembno vpliva na višjo učinkovitost gibanja in na preprečevanje preobremenitvenih poškodb!
 

Prijava na delavnico “Fascialni trening”(klik na povezavo)


Zakaj bi se morali pridružiti delavnici?

Večina poškodb in bolečin, s katerimi se srečujemo v kontekstu gibanja, se pojavlja ravno na vezivnem oziroma t.i. fascialnem tkivu.

Skakalno koleno, tekaško koleno, golfski komolec, teniški komolec, trn v peti, vnetje ahilove tetive in struktur ramenskega obroča ter bolečine v vratnem in ledvenem delu hrbtenice so samo nekatere izmed omejitev, ki nam lahko preprečijo nemoteno gibanje ali nadaljevanje procesa treninga.

Poleg tega, da nas poškodba ali bolečina  lahko oddalji od optimalno izvedenega gibanja in treninga, pa nas kvalitetno fascialno tkivo ne le varuje pred poškodbami, temveč tudi zagotavlja več moči, vzdržljivosti in gibljivosti.

Dokazano je, da nam fascialno tkivo v nekaterih primerih prispeva celo do 80 odstotkov izražene sile. To pomeni, da fascialnega treninga, v kolikor želimo gibanje brez poškodb in bolečin ter z višjo gibalno učinkovitostjo, nikakor ne gre prezreti. Se strinjate?


Kaj boste na delavnici izvedeli?

Torej, na delavnici boste skozi preplet teorije in prakse izvedeli kako fascialni trening umestiti v vaš trenažni proces oziroma kako z njim vplivati na višjo učinkovitost gibanja in preprečevanje poškodb.
 
Za začetek
 
 • Kaj je in kje se nahaja vezivno oziroma fascialno tkivo,
 • zakaj in kje vse lahko izkoriščamo prednosti fascialnega tkiva,
 • kaj sploh je fascialni trening.
 
Zakaj je diagnostika ena najpomembnejših faz vsakega procesa
 
 • Kako se lotiti načrtovanja fascialnega treninga, ki nam bo zagotovilo uspeh,
 • kako oceniti telesno držo,
 • kako oceniti kvaliteto 4D gibanja,
 • zakaj gibalnim testom za le določeno področje (kot je npr. Thomas test) ne gre zaupati, dokler jih ne postavimo v kontekst kompleksnega področja človekovega gibanja, ki ima neskončno variacij.
 
Kako izboljšati kvaliteto izvedbe
 
 • Na kaj moramo biti pozorni med izvedbo fascialnega treninga,
 • fascialni trening v praksi (ideje, praktični predlogi in priporočila),
 • kako s treningom vplivati na 4 pomembne lastnosti fascialnega sistema (viskoznost, elastičnost, plastičnost, remodeliranje).
 
Kako spremljati napredek
 
 • Kako se lotiti nadzora procesa treninga, da bomo napredovali v želeno smer,
 • kako objektivno oceniti napredek,
 • zakaj lahko trdimo, da obstaja povezava vsega z vsem.
 
In še nekaj povsem po vaši izbiri
 
 • Odgovor na vaše že vnaprej postavljeno vprašanje v kontekstu fascialnega treninga, za katerega do zdaj še niste našli primerne obrazložitve.

  Vsak izmed udeležencev ima namreč priložnost, da že ob prijavi na delavnico postavi eno vprašanje, na katerega mu bo znotraj časovnih okvirov, skupinske dinamike in drugih omejitev delavnice tudi odgovorjeno.
 
Celotna vsebina bo predstavljena s pomočjo izsledkov znanstvenih raziskav s področja fascialnega tkiva, nekaterih znanj z ostalih mejnih področij in lastnih praktičnih izkušenj.

Kako ta znanja lahko koristijo prav vam?

S pridobljenimi znanji in s poznavanjem principov "Fascialnega treninga" ter nekaj kreativnosti, boste na povsem enostaven način lahko začeli izkoriščati vse njegove prednosti "Fascialnega treninga" znotraj vašega že obstoječega trenažnega procesa in/ali vašega gibanja že takoj po delavnici.
 
V želji po zagotavljanju čim višje kvalitete delavnice in aktivnega sodelovanja udeležencev je število mest omejeno. Prijavljenih bo le prvih 10 kandidatov.

 

Prijava na delavnico “Fascialni trening”(klik na povezavo)


Komu je delavnica namenjena?

Vsem:
 
 • TRENERJEM IN ORGANIZATORJEM VADBENIH PROGRAMOV, ki vašim strankam želite zagotoviti maksimalen napredek;
 • FIZIOTERAPEVTOM, ki pri delu s pacienti uporabljate gibanje kot del procesa zdravljenja ali preprečevanja morebitnih poškodb;
 • ZDRAVNIKOM, ki vas zanima kurativa in preventiva s konzervativnimi postopki zdravljenja oziroma z gibanjem;
 • ŠPORTNIKOM, ki bi želeli bolje razumeti vaše omejitve in bi vas zanimali tudi načini preseganja teh omejitev ter bi želeli dosegati boljše rezultate;
 • POŠKODOVANIM, ki se soočate s poškodbo ali poškodbami in iščete načine kako jih odpraviti;
 • IN VSEM TISTIM, KI SE GIBATE NA KATERIKOLI NAČIN ter bi radi dvignili kvaliteto vašega početja (rekreativni športniki, udeleženci različnih vadbenih programov, zaposleni z željo po učinkovitih in varnih prilagoditvah na delovnem mestu, …).
 
Predlagam, da s prijavo izkoristite priložnost pridobitve znanj in izkušenj, ki vam bodo zagotovo pomagale, da se gibate z manjšo možnostjo nastanka poškodb in predvsem učinkoviteje.

Kaj dobite s prijavo na delavnico?

Ponudba z dodatnim BONUSOM je sledeča:
 
 • 8-urno druženje in izmenjava znanj ter izkušenj s podobno mislečimi ljudmi,
 • uporaba opreme na delavnici,
 • priročnik in povzetek delavnice v PDF obliki,
 • potrdilo o udeležbi,
 • pijača in prigrizki,
 • BONUS: webinar znotaj zaprte FB skupine, kjer bom tudi odgovarjal na vsa vaša vprašanja, ki se vam bodo oblikovala po delavnici.
 
Skupna vrednost vsega naštetega je 199 € (142 € delavnica in 57 € webinar), vendar vas investicija v tokratno ponudbo stane samo 97 €.
 
Kotizacija za študente je še nižja in znaša 87 €.
 
 
Podrobnosti o plačilu kotizacije vam posredujem na E-mail takoj po vaši prijavi.

S prijavo in udeležbo na delavnici imate 100% garancijo!

Vsi udeleženci delavnice imajo tudi 100% garancijo na zadovoljstvo, kar pomeni, da v kolikor z znanji in z izkušnjami pridobljenimi na delavnici ne bi bili zadovoljni (v kar glede na odzive udeležencev preteklih delavnic močno dvomin), lahko izkoristite pravico do vračila vaše investicije.

Ne pozabite: Prijava je možna le do zapolnitve 10 mest. Če delavnice ne bi radi zamudili, vam predlagam, da se čim prej prijavite in si s tem zagotovite svoje mesto.

Nekaj odzivov udeležencev preteklih delavnic "Fascialni trening":
 
»Res super delavnica!« Matjaž
 
»Pohvala glede neusiljenega podajanja svojega razmišljanja in načina dela nam poslušalcem.« Monika
 
»Bilo je zelo prijetno in sproščeno, z veseljem bi obiskala še kakšno delavnico, saj bi o fasciah rada vedela več.« Tea
 
»Zelo sem vesela, da sem se udeležila te delavnice. Všeč mi je bil tvoj pristop do udeležencev in vse pohvale za ves vložen trud, tako na delavnici, kot po končani le tej. Želim ti uspešno pot še naprej in upam, da se še kdaj srečamo.« Irena
 
»Čestitam za dobro organizacijo delavnice, profesionalni odnos in sistematičen prenos znanja na druge!« NN
 
»Super razumljivo predavanje!« Nika
 
»V veselje mi je bilo priti na predavanje in te spoznati. Si zelo profesionalen in prijeten sogovornik.« Marta
 
»Dalibor, čestitke. Si res mojster in veliko uspehov še naprej.« Primož

Prijava na delavnico "Fascialni trening"(klik na povezavo) 

V primeru, da si mogoče ne želite trenirati in se gibati z manjšimi možnostmi nastanka poškodb in z višjo gibalno učinkovitostjo oziroma vas ta znanja ne zanimajo pa vas prosim, da to ponudbo vsaj delite še s kom in omogočite mesto na delavnici komu, ki bi ga to zanimalo.

Skratka:
 
Vabljeni, da se nam zgolj za 97 € (študenti 87 €) pridružite na delavnici "Fascialni trening" v originalni vrednosti 199 €, kjer boste pridobili znanja in izkušnje o tem, kako optimizirati vaše gibanje.
 
 
Vse dobro in upam, da se vidimo,
 
Dalibor
 
P.S. V kolikor potrebujete še kakšno dodatno informacijo v zvezi z delavnico ali pa bi mi morda želeli karkoli sporočiti, mi lahko pišete na E-mail naslov info@dalibor-todorovic.si ali pa me kar pokličete na 041 633 439.   
 
P.P.S. Zaenkrat ni predvidenih novih terminov za izvedbo delavnice. Če bi mogoče želeli, da se delavnico organizira posebej za vas je to možno ob prijavi skupine 10 udeležencev.  

Želite biti obveščeni o aktualnih treningih, novicah, seminarjih in delavnicah?

Prijavite se na e-novice.